donderdag 25 november 2021

Donderdag 25 november organiseren we alweer de laatste bijeenkomst van 2021 van Businessclub Gelderland Gastvrij. De herfst heeft zijn intrede gedaan en net als veel diersoorten duiken ook wij letterlijk onder de grond. Deze bijeenkomst zijn we te gast bij De Bastei, een centrum voor natuur- & cultuurhistorie in de oude binnenstad van Nijmegen.

De Bastei is dé schatkamer van de Nijmeegse natuur en historie, waar je alles kun ontdekken over het leven in, om en aan de rivier. Gevestigd in de 16e-eeuwse Stratemakerstoren gecombineerd met een strakke moderne vormgeving is het museum een echte eyecatcher. “

Directeur Hans Hooijmaijers gaat ons alles vertellen over het ontstaan en functioneren van het museum. Nadien zal er een interessant verhaal worden verteld over de Limes, sinds deze zomer toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het wordt een afwisselend en deels interactief programma en uiteraard sluiten we de avond af met een heerlijk diner in restaurant “De Droom”

Programma:

16.00 uur Inloop met drankje

16.05 uur Welkom door Theo

16.10 uur Introductie Hans Hooijmaijers 

                 (directeur Bastei) over de Bastei, het ontstaan, functioneren, reilen en zeilen

16.30 uur Limes en de toegevoegde waarde voor toeristische ondernemers: 

                 Juke van Niekerk of Titia de Zeeuw. stg. Liniebreed  

17.00 uur Rondleiding in de Bastei 

18.00 uur Diner in de Droom; restaurant van de Bastei

20.00 uur Afscheid ivm maatregelen