Bijzondere bijeenkomst te Nijmegen

Nog net voor de lockdown

Een dag voor de alweer 4e? lockdown kozen de meeste leden en genodigden er toch voor bijeen te komen in de Bastei te Nijmegen. En maar goed ook! Wat een bijzondere plek. De muren ademen letterlijk geschiedenis. Directeur Hans Hooijmaijers heette ons welkom en tijdens zijn verhaal hoorde je zijn passie en voelde je de zorgen door de coronacrisis. Zoals vele van ons worden ook zij geraakt. Ondanks de tegenslagen sinds zijn start als directeur houdt hij zijn kin omhoog en heeft goede hoop! Hierna vertrokken we in groepen voor een rondleiding door 2 gidsen. Wat een bevlogen, gepassioneerde encyclopedieën waren deze mannen. Ook te boeken bij een particulier bezoek, wat zeker meerwaarde biedt. Na de indrukwekkende maar eigenlijk te korte tour eindigden we helemaal bovenop het pand in restaurant de Droom. Dat doet zijn naam eer aan. We leken, in het donker, boven de Waal te zweven. Een gastvrij ontvangt, heerlijk eten en goed gezelschap bracht de avond om 20.00 stipt ten einde.